Axitour sponsort scheidsrechters tijdens International Bionic Technology Korfball Tournament Stadskanaal’74 met AXIWI

 

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 november vindt het ‘International Bionic Technology Korfball Tournament Stadskanaal 74’ plaats. Het toernooi bestaat uit een internationaal deelnemersveld met korfbalteams uit diverse continenten. Zo zijn onder andere La Plata KC uit Argentinië, KC Tokyo uit Japan en het nationale team van Marokko aanwezig. In totaal gaan 14 teams, waaronder het Nederlandse Stadskanaal’74, met elkaar de strijd aan.

 

“Met de communicatiesystemen van AXIWI zijn we nog beter in staat om de kwaliteit van de arbitrage tijdens het toernooi te borgen.”

 

Axitour Communication Systems, leverancier van audio communicatiesystemen, is sponsor van de scheidsrechters tijdens het International Bionic Technology Korfball Tournament Stadskanaal’74. Axitour stelt het AXIWI communicatiesysteem beschikbaar en sponsort de scheidsrechtershirts. Met het communicatiesysteem van AXIWI kunnen 6 scheidsrechters gelijktijdig handsfree met elkaar communiceren via de ‘open’ lijnverbinding.

AXIWI Referee Academy

Axitour is tijdens het internationale korfbaltoernooi aanwezig met de AXIWI Referee Academy (ARA). Pieter de Bruijn, marketeer bij Axitour, over de inzet van de AXIWI Referee Academy tijdens het toernooi: “Via de ARA laten wij scheidsrechters laagdrempelig kennis maken met het werken én samenwerken met een draadloos communicatiesysteem. Tijdens de wedstrijden leren de scheidsrechters efficiënt en effectief te communiceren. Een waardevolle ervaring voor scheidsrechters in een wereld waarin het werken met headsets steeds meer de norm wordt. De opgedane kennis en ervaringen tijdens de AXIWI Referee Academy komt de ontwikkeling van de scheidsrechters én de korfbalsport ten goede.”

 

Inzet AXIWI verrijking arbitrage en toernooi

Henk Meesters, voorzitter van de toernooicommissie, over de samenwerking met AXIWI: “Het gebruik van het AXIWI communicatiesysteem is een verrijking voor dit unieke internationale korfbaltoernooi. Talentvolle scheidsrechters werken tijdens het toernooi vaak voor het eerst samen. De ploegen komen uit maar liefst 4 werelddelen en verdienen tijdens de wedstrijden toparbitrage. Met de communicatiesystemen zijn we nog beter in staat om de kwaliteit van de arbitrage borgen. Ook hebben de scheidsrechtercoaches (uitgerust met een AXIWI unit) de mogelijkheid om de ‘communicatie’ tussen de topscheidsrechters in spe tijdens de wedstrijden te volgen en hen te coachen als dat nodig is.”

 

Communicatiesysteem voor scheidsrechters én coaches

Tijdens diverse wedstrijden van het International Bionic Technology Korfball Tournament Stadskanaal’74 communiceren de scheidsrechters draadloos met elkaar via een AXIWI communicatiesysteem. De samenwerking tussen de korfbalscheidsrechters verandert daardoor in vergelijking met de traditionele manier, zonder communicatiesystemen. Nu staan ze direct en draadloos met elkaar in verbinding; ze hoeven minder te schreeuwen en hun lichaamstaal te gebruiken om een boodschap over te brengen. Het vergt training en ervaring om efficiënt en effectief samen te werken met een communicatiesysteem.

Scheidsrechtercoaches hebben ook de mogelijkheid om scheidsrechters vanaf de zijlijn gemakkelijk en draadloos te coachen. Door een derde AXIWI aan te sluiten op de groep (van scheidsrechters die communiceert met een AXIWI) is de coach in staat om direct mee te luisteren en contact te hebben met de scheidsrechters. De coach kan de scheidsrechters ‘live’ van instructies en feedback voorzien en dat kunnen de scheidsrechters vervolgens direct meenemen in de wedstrijd. De leercurve wordt dan aanzienlijk sneller. De coach kan er ook voor kiezen om alleen mee te luisteren om bijvoorbeeld de communicatie en de samenwerking tussen de scheidsrechters te analyseren.

AGENDA

 23 november lasergamen A t/m F

24 november start competitie

Trainingstijden zaal 18-19

Voor kinderen tot 11 jaar

Maandag 18:00-19:00 in de Spont

Vrijdag 18:00-19:00 in Bruinsma

 

Voor kinderen tussen de 11 en 14, jaar 

Maandag 18:00-19:00 in de Spont

Vrijdag 18:00-19:00 in Bruinsma

 

Voor jongeren tussen de 14 en 16, jaar 

Maandag 19:00-20:00 in de Spont

Vrijdag 19:00-20:00 in Bruinsma

 

Voor jongeren tussen de 16 en 19 jaar

Maandag 19:00-20:00 in de Spont

Vrijdag 19:00-20:00 in Bruinsma

 

Voor iedereen ouder dan 19 jaar

Dinsdag 20:30-21:30 in Bruinsma

Donderdag 20:00-21:00 in Bruinsma

 

G-korfballers

Maandag 19:00-20:00 uur

in de Neuteboomzaal

 

Recreanten

maandag 20:00-21:00 in

de neuteboomzaal

Laatste uitslagen

NQL 1 Stadskanaal 1 17 14
AVO A4 Stadskanaal A1 15 18
Vitesse (Be) B1 Stadskanaal B1 10 7
Noordenveld C2 Stadskanaal C1 9 14
OKO/Bies E2 Stadskanaal E1 9 6
Nic F1 Stadskanaal F1 14 4

Interactief

yahoo flickr logoyoutubefb icon 325x325 

© 2018 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters