Verslag maken

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts

=======================================================================================================================================

Stadskanaal’74 B1 en A1 doen bijna hetzelfde

Dit weekeinde op pad met de B1 en de A1. De B1 speelde thuis tegen AVO en de A1 moest naar het pittoreske Oldeberkoop naar medekoploper Lintjo A1. Beide ploegen maakten er een spannende eerste helft van. Zowel de B1 als de A1 stonden direct na rust op 9-8. De B1 stond voor en de A1 achter en beide wedstrijden eindigden in een 14-12 eindstand.

De B1 trad als eerste aan in De Spont thuis tegen AVO. Om en om scorend was het een spannende wedstrijd waarbij Stadskanaal wel veel kansen nodig had om te scoren. De rust ging in met een 8-8 stand. Na rust werd het nog 9-9 maar toen pakte de B1 een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. De 11-9 bleek belangrijk want hoewel AVO steeds op 1 punt kwam, wist Stadskanaal toch elke keer tegen te scoren. Dit hielden we vol tot het einde waardoor we steviger aan kop kwamen in onze poule door met 14-12 te winnen.

Scores: Rachella 4 – Cindy 3 – Jesse 2 – Gijs 2 – Niels 1 – Meriam 1 – Wouter 1.

Snel in de auto op pad naar Zunobri om daar de eerste helft van het 1e te kijken. In de rust een 10-14 voorsprong en dat zag er goed uit. In de rust moesten we de provincie Groningen dan ook echt verlaten om naar Lintjo te gaan met de A1. Daar wachtte de koploper Lintjo A1 dat zelfs een monsterscore had behaald tegen DOS’46 van 28-6.

Onderweg hoorden we al dat het 1e knap had gewonnen met 17-20 dus ook die punten waren binnen !  Eindelijk net op tijd aangekomen bij de A1 die al goed aan de warming up bezig waren.

Ook hier een spannende wedstrijd waarbij Lintjo de eerste helft echt goed als koploper speelde. Veel schietend en vaak ook met scherp. Vlak voor rust kwamen we op een 9-7 achterstand. Vooral binnen 5-6 meter gaven we teveel ruimte voor het schot. Dus meer druk en voorverdedigen was het motto. Zo gezegd zo gedaan. De zaak werd op slot gezet en hard werkend wisten we Lintjo op slechts 3 treffers te houden door goed te verdedigen.

Na 10-10 en 11-11 wisten we op 11-13 te komen. Even werd het nog spannend toen het 12-13 werd maar uiteindelijk wisten we de punten mee naar Groningen te nemen door met 12-14 te winnen en dus alleen koploper te worden.

Scores: Matthijs 5 – Nadine 3 – Ylva 3 – Christiaan 2 – Marieke 1