Verslag maken

 

 

  

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts 

=======================================================================================================================================

E1 op avontuur in Groningen

 

Voor de E1 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Nic. E3 op het programma. Helaas werd Noa de nacht voor de wedstrijd ziek en leek het erop dat de wedstrijd niet door kon gaan. Gelukkig was Chiel vroeg wakker en sprong hij snel in de auto om de E1 te helpen. Eenmaal in Groningen was er weinig tijd om warm te lopen. Maar Bart nam zijn tijd, warm lopen is lopen, en niet rennen. Gelukkig wilde hij in de wedstrijd wel lopen. En dat was nodig ook! De meiden van Nic. waren groot en snel, maar de E1 liet zien dat zij ook snel en slim kunnen zijn. Er werd goed over gespeeld en in de eerste helft werden er 3 doelpunten gemaakt. Allemaal door Stadskanaal! Karen stond regelmatig vrij en werd goed aangespeeld!

In de tweede helft werd Nic. een beetje feller en gingen ze ook doelpunten maken. Gelukkig bleef Stijn kalm en scoorde hij nog twee mooie doelpunten. Eindstand 3-5. De eerste overwinning in de zaal! Het was een gezellige terugreis.

 

 

C1 strijdend naar de overwinning

 

De thuiswedstrijd van de C1 tegen DWA/Argo was er één om te onthouden. Er ging veel mis, maar gelukkig nog meer goed! Het begon met de voorbespreking, die werd gehouden in de rust van de wedstrijd van de A omdat Atte moest coachen. Helaas had niet iedereen de boodschap gekregen, want met 3 kinderen is het lastig voorbespreken. Gelukkig was er na de wedstrijd van de A nog even tijd om te overleggen. Die tijd was ook nodig om een extra speler te regelen, want de afzegging van Ruben was niet op de juiste plek terecht gekomen en Kim en Esmee konden dit weekend ook niet spelen. Dus begon de wedstrijd met hulp van een dame van DWA/Argo die wel even met Stadskanaal mee wilde doen. Gelukkig van Niels snel in de sporthal die met de kleren en schoenen van Matthijs wel mee wilde doen. Niels en Matthijs bedankt voor jullie hulp!

De wedstrijd dan, in eerste instantie ging het gelijk op, maar na de 2-2 liep Stadskanaal uit naar een ruststand van 4-2. Na de rust bleven de doelpunten vooral aan de kant van Stadskanaal vallen, maar belangrijker was dat er meerdere keren echt gestreden werd om de bal, er geconcentreerd verdedigd werd (vooral door de broertjes Poker!) en ook het uitverdedigen strak gedaan werd. Zo werd de wedstrijd met een rommelig begin afgesloten met een mooie 11-6 overwinning! Meriam ook jij bedankt voor het meedoen!

 

 

 

 

SENSATIONALE INTERLANDWEDSTRIJDEN ZORGEN VOOR MOOI EINDE VAN INTERNATIONALE KORFBALWEEK STADSKANAAL’74

 

Nadat het toernooi afgesloten werd een knappe tweede plek voor het thuisspelende Stadskanaal’74 in de finale tegen het sterke Torndoes, konden we ons gaan opmaken voor het slotstuk vaan de korfbalweek. Op zondag stonden er 2 officiële interlandwedstrijden op het programma. Beide wedstrijden zorgden voor een schitterende afsluiting.

Als eerste wist Japan na de reguliere speeltijd Griekenland op 16-16 te houden. Hierna moest er verlengd woerden volgens het golden goal principe. Een mooie snelle doorbraak zorgde voor een 16-17 winst voor de Japanners.

Alsof dit nog niet genoeg was bleek ook de tweede interland een ware thriller te worden. Het met de dag beter spelende Marokko nam een ruime voorsprong tegen Zweden. En ook in de eindfase had Marokko meerdere malen de wedstrijd kunnen beslissen. Ook hier echter een gelijke stand 14-14. Na een hele lange golden goal periode met de beste kansen voor Marokko wist Zweden met een afstandsschot te winnen met 15-14.

Tussen beide wedstrijd door konen de toeschouwers op de goed bezette tribunes genieten van de talenten van Groningen en Drenthe die in een leuke wedstrijd hun vaardigheden konden vertonen. Drenthe won met een klein verschil. Maar er loop nog genoeg korfbaltalent rond in het Noorden.

Stadskanaal’74 kan terugkijken op een fantastische korfbalweek met 10 verschillende landen uit 4 werelddelen. Een ding staat al vast. In 2019 zal het 19e internationale toernooi wederom georganiseerd gaan worden.

 

Eindstand Bionic Technology toernooi 2018

  1. Tornadoes – Engeland
  2. Stadskanaal’74 – Nederland
  3. KC Tokyo – Japan
  4. Zweden
  5. Griekenland
  6. TuS Wesseling – Duitsland
  7. La Plata – Argentinië
  8. Vacarisses – Catalonië
  9. VSD Dunakeszi – Hongarije
  10. Marokko

 

 

Stadskanaal F1 - Roda'70 F1

 

Na een tweetal trainingen was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd. In het middagzonnetje waren de F-jes van Roda '70 de tegenstanders. met Jorn, Thijmen, Bart en Hayden in het veld kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat iedereen er zin in had en de bal werd goed overgespeeld. Helaas van Roda iets beter om de bal door de korf te krijgen, dus stond het na een tijdje spelen 0-3. Dus mocht superspeler Jaycen het veld in. Dat had direct succes, want Jorn kon een mooi doelpunt maken. Dus de superspeler er weer uit. Maar Roda maakte weer een mooi doelpunt waardoor de superspeler er weer in mocht. De kansen waren er wel, maar de bal wilde maar niet door de korf. Tot Bart besloot om nu maar eens doelpunten te gaan maken. Doordat Hayden de bal steeds goed kon onderscheppen en het afleiden van de tegenstander door Thijmen werd er steeds beter samen gespeelt. Met de rust was de stand dan ook 3-7!

Na de rust kregen alle F-jes last van kriebels, kwebbelkriebels wel te verstaand. Er werden theekransjes gehouden in het veld en ook met de tegenstander werden regelmatig gesprekken gevoerd. het effect? Doelpunten van Roda en per ongeluk een doelpunt van Jorn in de eigen korf.... Tijd voor een toespraak van coach Anna. Stop met kwebbelen, ga korfballen! Nu werd er weer serieus gekorfbald en werden er nog twee doelpunten gescoord. Eindstand 6-13 De strafworpen eindigen in 4-4

 

 

Stadskanaal C1 - HHcombi C1

 

Voor de meeste kinderen was dit de eerste wedstrijd in de C. Hogere korven, wisselen na twee doelpunten, het was even wennen. Marieke scoorde al in de eerste aanval in een vak met Koen, Milan en Esmee. Voor Esmee was dit de tweede wedstrijd, dus het was nog even wennen in het veld. Maar dit was niet te merken in de aanval want die liep als een trein want de 2-0 stond al snel op het bord. Wisselen dus. Nu mochten Wouter, Mauro, Bjorn en Kim het proberen. halverwege de eerste helft kwam Ruben ook nog in het veld. Voor hem was het de eerste wedstrijd. Maar met een paar aanwijzingen van gelegenheidcoach Marcel ging het prima. Er werd om en om gescoord waarbij Stadskanaal steeds een marge van drie doelpunten kon houden.

Na de rust was er weer verwarring, want als je steeds van vak wisselt, waar moet je dan gaan staan na de rust? Gelukkig wisten de coaches hier orde in aan te brengen en konden we beginnen aan de tweede helft. Maar als je wisselt van vak, wie krijgt dan de bal? Gelukkig had Jaap hier als scheidsrechter wel ervaing mee, dus het kwam allemaal goed. Er ontstond een leuke wedstrijd waarin Stadskanaal veel kansen had, maar waar de bal net niet hoog genoeg geschoten werd... dat halve metertje hoger maakt toch echt uit!

Bij een stand van 14-6 was de tijd om: de eerste wedstrijd in de C was een overwinning! Maar het was vooral leuk om te zien met hoeveel plezier iedereen in het veld stond!

© 2018 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters