Verslag maken

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts

=======================================================================================================================================

Beste mensen

Vandaag stond er een spannende wedstrijd op het programma.

Namelijk Stadskanaal C1 tegen WSS C1.

De vorige wedstrijd tussen deze twee teams was heel erg spannend, want dat werd namelijk 10-10.

We begonnen met een 0-1 achterstand toen scoorde Milan de 1-1 uit een mooi afstandsschot

Na het vakken wisselen scoorde Koen de 2- 1 en de 3-1 door een afstander en een doorbraak.

Toen gingen we weer vakken wisselen en scoorde Milan twee keer door een kleine kans en een afstandsschot.

Toen scoorde WSS een afstander en Koen weer via een kleine kans waardoor de 6-2 op het bord stond na 20 minuten.

Hierna werd het aanvalsspel wat slordiger waardoor WSS voor rust nog terug kon komen tot 6- 4.

Na de rust kwam WSS terug tot 6-6.

Nu scoorde Milan de 7-6 door een kleine kans en was het Jonathan die met een afstandsschot de 8-6 op het scorebord kon zetten.

Daarna scoorde Bjorn de 9-6 uit een mooie doorloopbal.

Als laatste was het WSS die van verre afstand nog een doelpuntje mee wisten te scoren waardoor we uiteindelijk met 9-7 konden winnen.

Mooi resultaat en nu op naar EKC 2000, komende week zaterdag om 12 uur weer op ons mooie grasveld.

Graag tot dan, kunnen we misschien een mooi voorschot nemen op een mogelijk kampioenschap.

Groeten Jonathan.

Stadskanaal’74 B1 op safari !

Met de overwinning van de C1 op SPES in de tas vertrokken we voor de volgende wedstrijd met de B1 tegen OWKRODSPA. Oftewel een combinatieteam van 3 verenigingen te weten OWK, Rodenburg en Sparta.

Na een prachtige romantische rit door o.a. De Poffert, kwamen we aan bij het veld in Oostwold. Een geweldige accommodatie want er is een supermarkt in het gebouw gevestigd met heerlijke verse broodjes. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Deze middag werd bijna de jaaromzet van deze supermarkt gehaald.

Terwijl Stadskanaal’74 B1 van de croissantjes en broodjes ging genieten bleek onze tegenstander al serieus aan de warming up te zijn begonnen.

Onze tegenstander bleek een hele goede damesploeg te zijn die al heel lang niet verloren heeft en uit maar liefst 10 goede korfbalsters bestaat. Dus na de broodjes toch maar snel begonnen aan onze warming up.

Na de dikke winst van vorige week (16-7) zou het vandaag wel eens wat lastiger kunnen worden. En dat bleek inderdaad het geval. Voordat we ook maar met onze ogen konden knipperen stonden we maar liefst 3-0 achter met 3 doorloopballen. Daar zijn deze dames heel goed in en dat hebben we gemerkt. We stelden ons hier beter op in en voor rust gebeurde dit gelukkig niet meer en wisten wij terug te komen tot 3-2. Het zou geen gemakkelijke middag worden in het warme Oostwold.

Maar de ommekeer kwam in de rust. Op het zand ingestrooide kunstgras werd door Jesper een veld getekend en begon hij aan een inspirerend verhaal.

Wij spelen eigenlijk 4 wedstrijden i.p.v. 1. OWK speelt op een groot veld dat betekent dat we een soort middenvak moeten overbruggen. Daar spelen we een extra wedstrijd om de bal te pakken. Jesper doopte dit om in de Savanne waar wij maar landjeroof moesten spelen. In het veld was een klein rood veld gemarkeerd en daar moest de slag gewonnen worden. In dat rode gebied mocht alles om de bal te pakken. Inspringen, voorkomen, onderscheppen, risico nemen. Alles was geoorloofd om daar de slag te winnen en de bal te veroveren.

En voegde Jesper er aan toe. Als we minimaal 6 keer scoren winnen we hier de wedstrijd.

En aldus geschiedde. De spelers van de B1 stapten met frisse moed de Savanne binnen en gingen er lustig op los springen en onderscheppen. Na de rust namen we het initiatief en van 3-2 liepen we uit naar een 3-6 voorsprong. De 6 was gehaald en we zouden gaan winnen. En niets was minder waar. Na 4-6 liepen we uit naar 4-9 om uiteindelijk met 6-11 te winnen.

Een fantastische 2e helft gebaseerd op SAFARI taktiek. Het werkte perfect.

B1 gefeliciteerd en bedankt; het publiek heeft genoten !

Ons 8e doelpunt was van uitzonderlijke klasse. In de lucht wist Alex de bal te verwerken en direct te scoren. Doelpunten die je zelden ziet. Tijdens en ook na de wedstrijd kreeg Alex hier een terecht applaus voor.

Scores: Alex 3 – Mirjam 2 – Rachelle 2 – Gijs, Anouk, Niels en Cindy 1.

Jonathan debuteert bij C1 met overwinning

Op zaterdag 7 september speelde de C1 de uitwedstrijd tegen EKC 2000 C1. Dit was de eerste wedstrijd van Jonathan die voor de zomer nog bij Korwi speelde. Welkom Jonathan!

Milan, Ruben, Jonathan en Kim begonnen in de aanval terwijl Wouter, Koen, Mauro en Bjorn in de verdediging begonnen. Marieke en Esmee waren er vandaag niet.

EKC2000 begin de wedstrijd goed met een doorloopbal. Dat was even slikken, maar gelukkig wist de C1 al snel een tegendoelpunt te maken. Dat de C1 moeite heeft met het verdedigen van doorloopballen bleek wel toen EKC2000 met twee doorloopballen weer de leiding pakte. Met een mooi schot kwam de C1 weer dichterbij en was het rust.

Wat er in de kleedkamer gebeurd is in de rust is een groot geheim, maar het werkte wel. Want waar de doelpunten in de eerste helft moeilijk gemaakt werden, werd er in de tweede helft flink gescoord. Door de C1 wel te verstaan, want toen EKC2000 het 4e doelpunt maakte, had de C1 er al 8 gemaakt in de tweede helft! Bij 5-14 floot de scheidsrechter voor het einde. Helaas had hij een doelpunt gemist want op het wedstrijdformulier was de stand 5-13. Maar daar doen we niet moeilijk over. Een mooie overwinning in een wedstrijd waarin bijna iedereen scoorde!

Aankomende zaterdag is Spes C1 de tegenstander. Iedereen is welkom om 10:00 uur op het veld.