Verslag maken

 

 

  

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts 

=======================================================================================================================================

 

TWEE PUNTEN MEE NAAR STADSKANAAL IN NIEUWE TAS !

 

Met de overwinning in de thuiswedstrijd tegen DWA nog in het geheugen gingen we opgewekt naar de mooie wijk Ripperda om te strijden voor de winst.

In de voorbespreking voelde Mauro zich niet zo lekker. Hij was een beetje wagenziek geworden achter in het busje met allemaal meisjes om hem heen.

Met Mauro naast mij op de bank als tactisch adviseur begonnen we aan de wedstrijd. We maakten veel fouten en uiteindelijk kwam DWA mede daardoor op 1-0 uit een doorbaak.

Koen dacht daar toch anders over en met een mooi uitgespeelde vrije bal maakte hij 1-1. Vrij snel daarna kwamen we op voorsprong door een schot van halve afstand van Wouter.

DWA was niet echt beter, maar wij maakten erg veel fouten in de eerste helft. Hierdoor wist DWA op 2-2 en 3-2 te komen. We vochten voor wat we waard waren.

Esmee moest helaas uit het veld met een gekneusde enkel. Ze kon niet meer verder spelen. Mauro was weer opgeknapt en speelde daarna de pannen van het dak en vooral verdedigend hield hij het prima dicht. Helaas werd er ook nog een goal van ons afgekeurd.

De wedstrijd werd steeds spannender. Marieke maakte 3-3 en Wouter zorgde vlak voor rust met een doorloopbal voor een 3-4 voorsprong. Wij misten helaas kansjes en door de laatste score van DWA werd er een magere 4-4 ruststand bereikt.

Na de rust kregen we een terechte strafworp die Koen keurig benutte. 4-5. De klok tikte de minuten traag weg en het werd steeds spannender. De meegereisde moeders gingen tekeer in de sporthal en steunden onze ploeg goed. De spanning was te snijden. Weer werd er een doelpunt van ons afgekeurd. En ook kwam DWA 4 minuten voor tijd nog op 5-5. Het kon beide kanten op gaan. Ruben en Bjorn stonden als een rots in de branding en Kim speelde een hele goede wedstrijd en wist bijna te scoren. Beide teams misten nog kansen maar 2 minuten voor tijd scoorde Milan van halve afstand de terechte 5-6.

Slim rondspelend wisten we de punten mee naar Stadskanaal te nemen. De punten stopten we snel in de nieuwe tas van Mauro en we namen ze mee naar Stadskanaal.

 

 

Dagje korfbal kijken

Wat doe je op een dag dat alle ploegen uitwedstrijden hebben? Dan moet je er op uit en bezoek je gewoon de ploegen! De dag begon met de F-jes. Zij mochten tegen Nic. spelen op hun nieuwe locatie. De wedstrijd ging verloren, maar er werden wel 4 mooie doelpunten gemaakt! De ploeg gaat steeds leuker spelen, maar helaas zijn de meeste tegenstanders nog een beetje te sterk.

Daarna speelden de C's in Roden tegen Noordenveld. Nadat de chauffeurs eerst het bos in gestuurd werden, hadden de spelers even tijd nodig om wakker te worden. Maar de 3-0 achterstand werd voor rust omgebogen tot een 3-8 voorsprong. Alle spelers van Stadskanaal lieten zien dat ze beter konden korfballen dan de matige wedstrijd van vorige week. De juiste spelers werden uitgespeeld en iedereen was fel op de bal! Eeen geweldige wedstrijd die terecht gewonnen werd!

Door naar Opende waar de E1 speelde tegen OKO/BIES. de eerste helft werd er heel goed gespeeld en de ene na de andere kans werd op de korf afgevuurd. Goede lange ballen werden afgerond en er hing een overwinning in de lucht.  Met een stand van 4-6 ging de E1 de rust in. Maar in de tweede helft ging het mis. Waar OKO/BIES 6 spelers heeft en er steeds uitgeruste kinderen in het veld kwamen, heeft Stadskanaal er maar 4, en die 4 spelers werden wel een beetje moe. De lange ballen waren er nog steeds, maar het afronden lukte steeds net niet. Doordat OKO/BIES wel wist te scoren, werd de wedstrijd helaas verloren.

Even en kleine pauze voor de B1 in Beilen aan moest treden tegen Vitesse. Deze wedstrijd begon om 17:15 en dat is meestal de tijd dat pubers honger beginnen te krijgen. Misschien was dat de reden waarom de wedstrijd wat sloom was. De ploegen gingen gelijk op en scoorden om en om. Maar in de tweede helft begon er een heer van Vitesse fantastisch te schieten en daar hadden de B's geen antwoord op. Helaas geen overwinning in Beilen.

Van Beilen naar Assen is een klein stukje, dus nog snel even de A's meepikken die tegen AVO speelden. In de tweede helft ging Aurelia door haar enkel en kon niet verder spelen. En als je maar met 8 spelers bent, dan is dat wel even een probleem. Bij een eerdere wedstrijd tussen deze ploegen had AVO hetzelfde probleem en toen speelde één speler in twee vakken. Dus mocht Nadine steeds naar het andere vak lopen. En ook al wachtten ze in de verdediging tot ze terug was, het maakt de wedstrijd toch wel intensief. Dus petje af Nadine! gelukkig betaalde al deze inzet zich wel uit moet een mooie overwinning.

En dan het eerste..... moeten we nu nog door naar Friesland????? Gelukkig hebben ze zelf een verslag geschreven:

 

 

It has been a while…

 

Het buitenland, zo ver weg maar toch zo dichtbij.. Afgelopen zaterdag mocht het 1e afreizen naar een plaatsje waar velen het bestaan niet van wisten. Ferwert, de naam zegt het al, ver weg.

De route naar dit buitenlands dorpje brengt je terug in de tijd, langs smalle weggetjes, rotondes die je in het donker niet ziet maar als je er overheen rijd het je bumper kost.

Vol goede moed begonnen de senioren aan de reis, koffers waren gepakt, paspoorten gecheckt, een enkeling had wat moeite om de juiste plaats in de navigatie te zetten aangezien deze op Nederlands was ingesteld. Ook de reisduur schommelde tussen 85 min en 118 ( wellicht vanwege douane checks?)

Maar goed, we waren onderweg, na 25 min begonnen een aantal zich al af te vragen of we er al bijna waren.. tijd om ff wat goede muziek op te zetten dus! Hélène Fischer, snollebollekes, en nog een aantal vage nummers kwamen voor bij, maaaaaar het had wel al gevolg dat we er klaar voor waren… nja klaar, we waren aangekomen.. wisten jullie trouwens dat er de meest bijzondere plaatsnamen kunnen worden gevormd met het alfabet? Deze zijn terug te vinden in Friesland (ik zeg er bij, ze zijn niet uit te spreken]

1 maal in de kleedkamer bleek al snel dat douchen hier niet aan de orde was, aangezien er legionella was… de vraag kwam naar boven: hadden de tegenstanders zo elke keer gewonnen?

De wedstrijd begon gelijk op, beide teams hadden veel kansen, onze tegenstanders, (we noemen ze even voor het gemak Friezen) hadden echter een beter schot als dat wij hadden en kwamen daardoor elke keer weer voor met 2 doelpunten. Met de rust hadden ze (de Friezen) dan ook een voorsprong van 5 doelpunten op gebouwd.

Maar we zijn niet voor niets stugge Groningers, na de rust gingen we weer voortvarend van start en kwamen we gelijk met 12-12. Helaas was dit van korte duur, denk dat de legionella toen begon aan te slaan, aangezien de Friezen hun schot goed gebruikten om voor te komen met 3 doelpunten. Dit was dan ook uiteindelijk het punt waar de Friezen de wedstrijd wonnen. Einduitslag winst voor de Friezen 😝

Wij gingen snel onder de legionelladouche om de auto’s vast op te warmen voor de dames, ja zo zijn wij.. overigens de tafelkleden die er liggen lijken echt op die van mijn oma!

De terugreis nja die was het zelfde als de heenreis natuurlijk, met het grote verschil dat we tijdens vertrek al hadden bepaalt dat we langs de MC gingen, was net een nieuwe geopend, en tja… die moet natuurlijk wel ff uitgeprobeerd worden! De avond moest natuurlijk wel ff goed afgesloten worden 😉

See ya!

 

E1 op avontuur in Groningen

 

Voor de E1 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Nic. E3 op het programma. Helaas werd Noa de nacht voor de wedstrijd ziek en leek het erop dat de wedstrijd niet door kon gaan. Gelukkig was Chiel vroeg wakker en sprong hij snel in de auto om de E1 te helpen. Eenmaal in Groningen was er weinig tijd om warm te lopen. Maar Bart nam zijn tijd, warm lopen is lopen, en niet rennen. Gelukkig wilde hij in de wedstrijd wel lopen. En dat was nodig ook! De meiden van Nic. waren groot en snel, maar de E1 liet zien dat zij ook snel en slim kunnen zijn. Er werd goed over gespeeld en in de eerste helft werden er 3 doelpunten gemaakt. Allemaal door Stadskanaal! Karen stond regelmatig vrij en werd goed aangespeeld!

In de tweede helft werd Nic. een beetje feller en gingen ze ook doelpunten maken. Gelukkig bleef Stijn kalm en scoorde hij nog twee mooie doelpunten. Eindstand 3-5. De eerste overwinning in de zaal! Het was een gezellige terugreis.

 

 

C1 strijdend naar de overwinning

 

De thuiswedstrijd van de C1 tegen DWA/Argo was er één om te onthouden. Er ging veel mis, maar gelukkig nog meer goed! Het begon met de voorbespreking, die werd gehouden in de rust van de wedstrijd van de A omdat Atte moest coachen. Helaas had niet iedereen de boodschap gekregen, want met 3 kinderen is het lastig voorbespreken. Gelukkig was er na de wedstrijd van de A nog even tijd om te overleggen. Die tijd was ook nodig om een extra speler te regelen, want de afzegging van Ruben was niet op de juiste plek terecht gekomen en Kim en Esmee konden dit weekend ook niet spelen. Dus begon de wedstrijd met hulp van een dame van DWA/Argo die wel even met Stadskanaal mee wilde doen. Gelukkig van Niels snel in de sporthal die met de kleren en schoenen van Matthijs wel mee wilde doen. Niels en Matthijs bedankt voor jullie hulp!

De wedstrijd dan, in eerste instantie ging het gelijk op, maar na de 2-2 liep Stadskanaal uit naar een ruststand van 4-2. Na de rust bleven de doelpunten vooral aan de kant van Stadskanaal vallen, maar belangrijker was dat er meerdere keren echt gestreden werd om de bal, er geconcentreerd verdedigd werd (vooral door de broertjes Poker!) en ook het uitverdedigen strak gedaan werd. Zo werd de wedstrijd met een rommelig begin afgesloten met een mooie 11-6 overwinning! Meriam ook jij bedankt voor het meedoen!

 

 

 

 

SENSATIONALE INTERLANDWEDSTRIJDEN ZORGEN VOOR MOOI EINDE VAN INTERNATIONALE KORFBALWEEK STADSKANAAL’74

 

Nadat het toernooi afgesloten werd een knappe tweede plek voor het thuisspelende Stadskanaal’74 in de finale tegen het sterke Torndoes, konden we ons gaan opmaken voor het slotstuk vaan de korfbalweek. Op zondag stonden er 2 officiële interlandwedstrijden op het programma. Beide wedstrijden zorgden voor een schitterende afsluiting.

Als eerste wist Japan na de reguliere speeltijd Griekenland op 16-16 te houden. Hierna moest er verlengd woerden volgens het golden goal principe. Een mooie snelle doorbraak zorgde voor een 16-17 winst voor de Japanners.

Alsof dit nog niet genoeg was bleek ook de tweede interland een ware thriller te worden. Het met de dag beter spelende Marokko nam een ruime voorsprong tegen Zweden. En ook in de eindfase had Marokko meerdere malen de wedstrijd kunnen beslissen. Ook hier echter een gelijke stand 14-14. Na een hele lange golden goal periode met de beste kansen voor Marokko wist Zweden met een afstandsschot te winnen met 15-14.

Tussen beide wedstrijd door konen de toeschouwers op de goed bezette tribunes genieten van de talenten van Groningen en Drenthe die in een leuke wedstrijd hun vaardigheden konden vertonen. Drenthe won met een klein verschil. Maar er loop nog genoeg korfbaltalent rond in het Noorden.

Stadskanaal’74 kan terugkijken op een fantastische korfbalweek met 10 verschillende landen uit 4 werelddelen. Een ding staat al vast. In 2019 zal het 19e internationale toernooi wederom georganiseerd gaan worden.

 

Eindstand Bionic Technology toernooi 2018

  1. Tornadoes – Engeland
  2. Stadskanaal’74 – Nederland
  3. KC Tokyo – Japan
  4. Zweden
  5. Griekenland
  6. TuS Wesseling – Duitsland
  7. La Plata – Argentinië
  8. Vacarisses – Catalonië
  9. VSD Dunakeszi – Hongarije
  10. Marokko

 

 

Stadskanaal F1 - Roda'70 F1

 

Na een tweetal trainingen was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd. In het middagzonnetje waren de F-jes van Roda '70 de tegenstanders. met Jorn, Thijmen, Bart en Hayden in het veld kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat iedereen er zin in had en de bal werd goed overgespeeld. Helaas van Roda iets beter om de bal door de korf te krijgen, dus stond het na een tijdje spelen 0-3. Dus mocht superspeler Jaycen het veld in. Dat had direct succes, want Jorn kon een mooi doelpunt maken. Dus de superspeler er weer uit. Maar Roda maakte weer een mooi doelpunt waardoor de superspeler er weer in mocht. De kansen waren er wel, maar de bal wilde maar niet door de korf. Tot Bart besloot om nu maar eens doelpunten te gaan maken. Doordat Hayden de bal steeds goed kon onderscheppen en het afleiden van de tegenstander door Thijmen werd er steeds beter samen gespeelt. Met de rust was de stand dan ook 3-7!

Na de rust kregen alle F-jes last van kriebels, kwebbelkriebels wel te verstaand. Er werden theekransjes gehouden in het veld en ook met de tegenstander werden regelmatig gesprekken gevoerd. het effect? Doelpunten van Roda en per ongeluk een doelpunt van Jorn in de eigen korf.... Tijd voor een toespraak van coach Anna. Stop met kwebbelen, ga korfballen! Nu werd er weer serieus gekorfbald en werden er nog twee doelpunten gescoord. Eindstand 6-13 De strafworpen eindigen in 4-4

 

 

Stadskanaal C1 - HHcombi C1

 

Voor de meeste kinderen was dit de eerste wedstrijd in de C. Hogere korven, wisselen na twee doelpunten, het was even wennen. Marieke scoorde al in de eerste aanval in een vak met Koen, Milan en Esmee. Voor Esmee was dit de tweede wedstrijd, dus het was nog even wennen in het veld. Maar dit was niet te merken in de aanval want die liep als een trein want de 2-0 stond al snel op het bord. Wisselen dus. Nu mochten Wouter, Mauro, Bjorn en Kim het proberen. halverwege de eerste helft kwam Ruben ook nog in het veld. Voor hem was het de eerste wedstrijd. Maar met een paar aanwijzingen van gelegenheidcoach Marcel ging het prima. Er werd om en om gescoord waarbij Stadskanaal steeds een marge van drie doelpunten kon houden.

Na de rust was er weer verwarring, want als je steeds van vak wisselt, waar moet je dan gaan staan na de rust? Gelukkig wisten de coaches hier orde in aan te brengen en konden we beginnen aan de tweede helft. Maar als je wisselt van vak, wie krijgt dan de bal? Gelukkig had Jaap hier als scheidsrechter wel ervaing mee, dus het kwam allemaal goed. Er ontstond een leuke wedstrijd waarin Stadskanaal veel kansen had, maar waar de bal net niet hoog genoeg geschoten werd... dat halve metertje hoger maakt toch echt uit!

Bij een stand van 14-6 was de tijd om: de eerste wedstrijd in de C was een overwinning! Maar het was vooral leuk om te zien met hoeveel plezier iedereen in het veld stond!

Sponsorgoals

© 2018 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters